Hoe SEO een meerwaarde kan zijn voor je Instagram pagina.

Seo voordelen

Instagram is nu een van de meeste gebruik apps in 2019, dit is geen geheim. Instagram is geweldig om foto's en video's over jouw dagelijks te leven. Maar kan Instagram jouw bedrijf helpen?

Laten wij eens kijken hoe je Instagram voor SEO kunt gebruiken en hoe u jouw sociaal bereik kunt vergroten.

SEO en Sociale Media

Instagram heeft een ingebouwde zoekfunctie, hashtags, locaties en namen van mensen, merken en bedrijven.

Goede content die op zijn beurt, inkomende links kan genereert, vermeldingen, minder terugkerende en herhaalde lezers. Deze zijn allemaal SEO-signalen waarin zoekmachines veel belang geven.

Instagram is een zoekmachine

Zoekmachines pushen de hele tijd bezoekers naar de websites van sociale media zoals Facebook, Instagram of Twitter.

Het is van groot belang dat je bedrijf op sociale media aanwezig is. Het is ook belangrijk dat jouw account een volledig uitgewerkt profiel met het meest relevante informatie voor jouw publiek.

Volgens Instagram, zijn zoekresultaten aan de hand van verschillende factoren gebaseerde. Deze factoren zijn de mensen die je volgt, met wie dat je verbonden bent en welke video's en foto’s vindt je leuk.

Meer bekendheid op Instagram

Als je jouw profiel bekender wilt maken, dan moet je zeker tools als "Websta" proberen. Deze tool analyseert welke hashtags het meeste verkeer genereren.

Een andere manier om uw Instagram te laten groeien, is door foto's van andere gebruikers te delen. Als een andere gebruiker een foto van jouw product of dienst gezet heeft, probeer dan ervoor te zorgen dat ze een bepaalde hashtag gebruiken wanneer ze deze foto delen. Dan vraag hun toestemming om dit te delen.

Je kan hashtags zoeken in de Instagram-app, dus zorg ervoor dat je de hashtags bewaakt die gebruikers kunnen gebruiken om naar jouw profiel te verwijzen.

Tips van Online Marketing Monkey

Wij raden aan dat je een volledig profiel over jouw bedrijf maakt. Het moet links bevatten naar alle relevante plaatsen, zoals jouw website of andere sociale kanalen. Vergeet niet jouw huidig logo en hashtags te gebruiken.

Probeer regelmatig jouw Instagram te gebruiken. Je kan foto's plaatsen of story’s zetten over jouw bedrijf. Vergeet niet dat actieve accounts een groter kans hebben om bekender te worden.

Online Marketing Monkey

Last but not least, Online Marketing Monkey

Wij zijn elke dag bezig met SEO en wij willen ons kennis met iedereen sharen. Daarom zijn wij nu weer aanwezig op Instagram. Als je leuke weetjes of uitleg over SEO wilt, dan kan je ons op Instagram volgen.