Beste SEO tools om te gebruiken voor een SEO campagne

5 kosteloze SEO tools


Wij houden van gratis tools. Op het internet zijn er talloze praktische free tools voor zoekmachine optimalisatie beschikbaar. Weet dat daarnaast er ook betalende SEO online-apps bestaan. Gebruik die wanneer je meer geavanceerde verrichtingen of ondersteuning nodig hebt.


Elke online marketeer kent ondertussen wel programma\'s als Google Analytics of Google Webmastertool. In deze publicatie geven we een beeld van 5 kostenloze SEO tools die je ongetwijfeld nog niet kent.


Fat Joe

fat-joe

Geschikte Chrome plugin om vlug en eenvoudig de ranking van een zoekwoord na te kijken. Ga naar de website die je wil controleren en vul het beoogde zoekwoord in, samen met het land waarvoor je het wil weten. Meer is niet nodig! Helaas dat het niet beschikbaar is voor Internet Explorer.


Nibbler

nibbler

Geef het webadres van je website in en Nibbler produceert een mooi rapport, met scores van 1 tot 10 voor onder andere je SEO, sociale media, links, toegankelijkheid, html code, ... . Visueel ziet het er allemaal heel proper uit. Wat we niet zo goed vinden van Nibbler zijn echt concrete tips hoe en waar we de problemen kunnen verbeteren.


Pingdom

pingdom tool

Een rappe website betekent meer conversies en betere SEO posities. Met Pingdom kan je de laadsnelheid van elke website met gemak meten én krijg je een beeld van de vertragende elementen. Nadeel is dat je de loading time maar kunt analyseren voor drie steden en dat je de snelheid niet kunt simuleren voor bezoeken met mobiele apparaten.

SEO Toolbar

Seo Book

Veelzijdige plugin die je razendsnel nuttige on-page-meta-informatie geeft van elke website die je bezoekt: welke zijn de externe backlinks, pagerank, ouderdom, enz. Met deze tool kan je vanaf nu beter argumenteren waarom een website qua SEO competitiever is. Openzeker de video ietsje verder op de pagina om te zien hoe prkatisch SEO toolbar wel is. Jammer dat SEO Toolbar only beschikbaar is voor de FireFox browser.Plag Spotter

Duplicate content PlagSpotter

PlagSpotter is een webbased duplicate content monitoring en checking applicatie. Met enkele klikken kan je constaterenof je concurrenten of blogs uit jouw domein content plagiëren. Ga naar \'view details\' om te zien wat als precies dubbele tekst is beschouwd. De tool zou echt super zijn als het wat sneller was.


Welke SEO tools gebruik jij ?


Er zijn natuurlijk nog tientale andere toepassingen om te helpen bij zoekmachine optimalisatie. Als je zoekt op de zoekterm \'free SEO tools\' krijg je talloze resultaten. Handicap is dat er ook veel slechte tools tussen de zoekresultaten zitten. Met de 5 gratis tools van hierboven hoef je niet meer zelf uit te zoeken of ze wel bruikbaar zijn. Dat hebben we al uitgezocht voor jou. Wat is jouw perfecte gratis SEO tool ??

 

Lees ook: