Link earning is linkbuiling anno 2016

Misschien het belangrijkste onderdelen om hoog te scoren in Google is het toevoegen van een aantal kwalitatief goede links. Hoe meer er over uw website wordt gesproken hoe meer links er worden geplaatst op het internet.

Is Linkbuilding nog nuttig?

Op het internet worden veel artikelen geschreven met de vraag of Linkbuilding nog wel nut heeft anno 2016. Veel marketing experts voorspellen dat Linkbuilding nog veel belangrijker gaat worden dan het nu al is.

Kwalitatieve links

Om een netwerk op te bouwen met een netwerk van kwalitieve links is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden.
  • Als een website vol staat met reclame is dit voor Google een indicatie dat de website niet goed genoeg is voor het krijgen van goede links. 
  • Ook is het belangrijk dat de website relevant is. Relevante links zijn volgens Google relevanter dan niet relevante links.
  • Ook is het aan te raden om nooit voor links te betalen. Kiest u hier toch voor? Zorg dan dat de link een no-follow tag heeft. Anders is een risico op een Google penalty.
Om de waarde van website te onderzoeken is het handig om een tool te gebruiken. De Majestic SEO Tool is hier erg handig voor.

Zorg voor genoeg diversiteit

Diversiteit is belangrijk voor links. Een natuurlijk linkprofiel bevalt links naar verschillende pagina’s.
  • Diversiteit is belangrijk om aan te brengen naar de pagina’s. Zorg dat er maximaal een of twee links vanaf één website op de pagina worden genoemd. Als er meer links worden gelinkt wordt dit door Google gezien als spam en zijn de links niet meer natuurlijk verkregen.
  • Zorg dat links niet alleen naar de beginpagina leiden, maar ook naar andere pagina’s.
Als websites draaiden op verschillende service is het aan te raden om meer diversiteit aan te brengen. Zo kunnen er bijvoorbeeld beter twee links van twee verschillende servers worden toegevoegd dan een link van een server.

Onderhoud

Goed onderhoud voor links is belangrijk. Anders bestaat de kans dat de website links bevat welke niet meer actief zijn. Hiervoor zijn handige tools te gebruiken zoals dead link checker.
Om interne links te controleren kunnen er checken kan er binnen de werkomgeving van de website verschillende plugins geïnstalleerd worden. Zo kan er binnen Wordpress gebruik gemaakt worden van een broken link checker plugin.
Wanneer interne links niet meer werken, is de kans aanwezig dat deze links ook worden gebruikt op andere pagina’s. Hiervoor kan een redirect toegevoegd worden. Zo komt de linkt weer op de juiste nieuwe pagina terecht.
Om linkbuiling op een goede manier uit te voeren zijn er een paar tips beschreven.
  • Begin bij de interne linkbuilding. Om interne linkbuilding effectief toe te voegen kunnen relevante pagina’s naar elkaar gelinkt worden. Op deze manier kan Google de verschillende waarde tussen de pagina’s herkennen en onderscheiden.
  • Google op uw bedrijfsnaam. Misschien wordt deze naam op een pagina gebruikt maar wordt deze nog niet door gelinkt.
  • Link naar relevante actuele pagina’s. Op deze manier kan Google zien dat u op de hoogte bent van de actuele ontwikkelingen voor uw website.
  • Soms worden website genoemd op pagina’s met veel verschillende links. Denk hierbij aan de website startpagina.nl. Let wel altijd goed op de kwaliteit van de pagina’s. Wel moeten er ook andere links verzameld worden anders gaat Google dit zien als spam.
  • Het schrijven van blogs voor andere website zijn nog steeds een goede tactiek. Zorg er in dit geval wel voor dat het onderwerp relevant en waardevol is. Ook moet het blog niet uit teveel commerciële onderdelen bestaan.

Wat is link earning?

Link earning is een Engelse betekening links verdienen. Het grootste verschil met Linkbuilding is dat er bij link earning niet wordt gevraagd naar links, maar deze worden verdiend Dit is de meest natuurlijke manier van linkbuilding.

Verschil met linkbuilding

Google PageRank is gebaseerd op links. Hierin is het belagrijk om links te verzamelen van goede kwaliteit. Door de Google Penguin update is de relevantie en de kwaliteit van de links veel belangrijker geworden.
PageRank werkt als volgt, wanneer er vanaf een andere website wordt gelinkt naar een pagina ziet Google dit als een ‘’bonus punt’’. Toen dit ontdekt werd door marketingexperts was er een trend om zoveel mogelijk linkt te verzamelen. Hierdoor verzamelde website veel verschillende niet relevante links. Door de Penguin-update van Google worden niet relevante links gestraft. Ook links van ‘’foute websites ’’worden door Google gestraft.

Om Link earning goed toe te passen zijn er een aantal tips.
Zorg dat pagina’s actueel zijn met actuele nieuws ontwikkelingen.
Maak gebruik van infograpgic, deze pagina’s willen mensen vaak linken omdat deze waardevolle informatie bevatten.

Bouw een relatie op met de paginabezoekers. Plaats bijvoorbeeld elke week een paar tips of een interessant artikel. Hierdoor weten bezoeker wat ze wanneer kunnen verwachten. Waarschijnlijk bezoeken mensen dan eerder de webpagina.